fbpx

Om Anne-Kathrine Stoffregen

Født 1946, uddannet på Danmarks Designskole (tidl. Tegne- og Kunstindustriskolen) på modelinjen Arveligt udstyret med kreative evner fra sin mor, som havde samme uddannelse. Anne-Kathrine har designet kostumer til forskellige danske filmproduktioner, bl.a. King Lear og undervist på bl.a. Margretheskolen i København og arbejdet for Alt for Damernes modesektion.

I slutningen af 90’erne begyndte hun at interessere sig for découpager som – i modsætning til collager – udelukkende består af papirklip. Frem til H.C. Andersens 200 års fødselsdag i 2005 fremstillede hun 24 forskellige découpager i formatet 40×50 cm hver med et tema fra et af eventyrene. Découpagerne blev udstillet i Farum Kulturhus, Hillerød Kunstforening og ved et større arrangement i Den Sorte Diamant. Her blev en af de original découpager solgt på auktion til fordel for H.C. Andersen Fonden og indbragte 7.000 kr.

Som mæcen og medlem af Société des Amis et Mécènes du Château de Fontainebleau (SAMCF) skabte hun en découpage i formatet 50×70 cm, som blev trykt som plakat og solgt for 20€ til fordel for restaurering af Marie-Antoinettes boudoir på Fontainebleau-slottet. Det er denne plakat, som nu er blevet forvandlet til det første silketørklæde i dobbelt størrelse af plakaten, dvs. 100×140 cm, trykt på tynd silke, så der stort set ingen forskel er på ret og vrang. Det næste silketørklæde, som blev sat i produktion, er dedikeret til Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot i Hillerød.

I samarbejde med det danske generalkonsulat i Shanghai lægges der desuden planer for salg af tørklæderne via en netbutik med nordiske designprodukter i Kina. Det bliver tørklæderne med motiver fra H.C. Andersens eventyr, som er kendt af de fleste kinesere.